Ovogodišnji 5. po redu Avantura Film Festival karakteriziraju i zanimljivi, kao i tematski raznoliki autorski radovi u sekciji: kratkog, turističkog i self-made programa, koji će biti prikazani na Open Air lokacijama Kulturnog centra u Bihaću, ali i bajkovitog Starog grada Sokolac. Zbog toga će perspektivni mladi žiri: Davor Sabo, Selma Gusinac i Kerim Čutuna, kreiran od umjetničkih selektora AFF, imati ozbiljan zadatak u selektovanju i odabiru najkvalitetnijeg filmskog sadržaja.

Davor Sabo

Završio je Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu u klasi red. prof. Admira Glamočaka. Član je ansambla Sarajevskog ratnog teatra u kojem, kao i drugim pozorištima, ostvaruje niz zapaženih uloga u predstavama „Jedvanosimsoboakalomistobo“ u režiji Aleša Kurta, „Narodna drama“ u režiji Bobana Skerlića, „Sarajevo feeling“ u režiji ThomasaStaeyarta, „Totovi“ u režiji Urban Andraša, „Othello“ u režiji Oksane Dmitrieve. Na televiziji ostvaruje niz uloga u serijama „Kotlina“, „Hotel Alma“, „Tender“, „Kumovi“. Angažovan je i na filmu gdje ostvaruje uloge u domaćim i internacionalnim produkcijama, „Nonchiedereperche“, „Oureverydaylife“, „Dark room“…2018. godine na 15. Festivalu „Mostarska liska“ dobija nagradu za Najboljeg glumca festivala, a iste godine osvaja nagradu za Najboljeg mladog glumca festivala na Internacionalnom Festivalu komedije „Gola mesečina“ u Skoplju, S. Makedonija.

Selma Gusinac

Rođena je u Tuzli 22.02. 1998. godine.  Akademiju dramskih umjetnosti završavila  2022. godine, sa predstavom „Lutka“ Branislave Ilić. Profesionalni angažman sam ostvarila u predstavi NP Tuzla „Kreketanje“,  te u kratkom filmu „Pregažena“ u produkciji BKC Tuzla. Pored glume, slika i trenira BJJ. Govori turski i engleski jezik.

Kerim Čutuna

Kerim Čutuna je glumac rođen 1997. u Bosni i Hercegovini. Trenutno živi u Sarajevu, gdje je diplomirao na Akademiji scenskih umjetnosti.  Ostvario je nekoliko uloga u dugometražnim kao i u kratkim igranim filmovima, te jednu od glavnih uloga u predstavi “Istina ili Izazov” reditelja Alena Šimića. Igrao je u filmovima “Deset u pola” (Danisa Tanović), “Tabija” ( Igor Drljača), mini tv seriji “Frust” (Danis Tanović), web serijima “Stručni štab” (Saša Peševski) I “Djeca Tvoja“ (Arnes Hamzić) i kratkih igranim filmovima “Dvije figure na rijeci” (Lukas Grevis), “Neka ostane u porodici” (Ilija Pujić) i “Svjedok” (Alen Šimić).