Ovogodišnji žiri Bihać Avantura Film Festivala „Avant&Una“ u kategoriji kratki, turistički i self-made film činit će glumica Đurđa Vukašinović, glumac Elmir Krivalić i glumica Magdalena Živaljić Tadić.

Đurđa Vukašinović

Rođena 17.09.1986.godine u Novoj Gradišci, Hrvatska. U Subotici završava Gimnaziju, društveno-jezički smjer. Diplomirala je glumu u klasi prof.dr.Vladimira Jevtovića. Master iz glume završila je u klasi profesora Nenada Bojića predstavom ”Edith Piaf”, braneći tezu ”Policentričnost glumca”. Nosilac je crnog pojasa prvi dan u karateu, a svira i gitaru, ukulele, frulu, kaval i harmoniku. Pjeva, njeguje i čuva od zaborava tradicionalne pjesme sa Balkana, ruske i romske pjesme, kao i francuske šansone. Igrala je na svjetskim scenama: u Parizu, Izmiru, Sankt Peterburgu, Bratislavi, Solunu.. Stalni je član Dječijeg pozorišta Republike Srpske u Banjoj Luci.

Nagrade: Zaplet, Banja Lzka 2009. – nagrada za najbolju ulogu Pandore u predstavi ”Tajni dnevnik Adrijana Mola”; LUT FEST, Istočno Sarajevo 2013. – specijalna nagrada za ulogu Torbija u predstavi ”Bajka o psiću”; Međunarodni festival pozorišta za djecu, Subotica 2019. – nagrada za glumačko/animatorsko majstorstvo za ulogu Ježurka u predstavi ”Ježeva kućica”. Osnivač je Muzičkog Teatra Mačak.

Elmir Krivalić

Rođen je 1989. godine u Tuzli, gdje je završio Akademiju dramskih umjetnosti, za pozorište, film, radio i TV, na odsjeku Gluma. Od 2017. do 2021. godine obavlja dužnost direktora Bosanskog kulturnog centra Živinice, gdje osniva Festival umjetnosti za djecu, Teatarsku reviju bh. pozorišta “Četvrtkom u pozorište”, te Međunarodni festival pozorišne umjetnosti ŽiviFest. Kao vanjski saradnik radio je na projektima u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla, Pozorišta mladih Sarajevo, Zappa teatar iz Bolcana, Teatra Kabare Tuzla…

Dobitnik nagrade zanajbolji kratki film na Istanbul film festivalu u Turskoj, te Singapurska serija Hilang kasih di Sarajevo, koja je 2021 godine dobila srebrenu nagradu na World Media Festivalu u Hamburgu.

Igrao je u predstavama Don Kihot/Đovani Zurzulo; Prokleta Avlija/Nebojša Bradić; Tata Lav i njegova sretna djeca/Belma Lizde Kurt; Cabaret/Jasmin Duraković; Kreketanje/Aleš Kurt; Hamlet/Zlatko Paković; Kralj Tvrtko/Dino Mustafić; Vrh svijeta DJ Šampinjon/Muharem Vojniković.. Od 2022. godine radi na poslovima Umjetničkog direktora u Centru zakulturu Lukavac, gdje je pokrenut Centar za zdravo i kreativnoodrastanje, sa preko 400 djece, koja stiču vještine iz raznih vrsta umjetnost

Magdalena Živaljić Tadić

Rođena je 11. prosinca 1997. u Vinkovcima. Vrlo rano preselila se u Vukovar gdje je uz osnovnu i srednju školu završila i osnovnu muzičku školu, smjer klavir. Godine 2019. završila je dodiplomski studij glume i lutkarstva na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku te iste godine upisuje diplomski studij glume. Godine 2021. osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na XIV. Gumbekovim danima u Zagrebu. Scensko iskustvo stekla je u raznim predstavama, neke od njih su “B(j)egunci”, “Igra ljubavi i slučaja”, “Crveni nosovi”. Ove godine snimila je film Sevap/Mitzvah u kojem tumači ulogu Rifke. Godine 2020. pridružuje se udruzi Crveni nosovi klaunovidoktori.