Večeras se u 18 sati održala strip izložba autora Berina Tuzlića „ iNFRA DEVIL“.

Strip na apstraktan način govori o našoj svakodnevnici, kroz prizmu naučne fantastike, u crno bijelom koloritu, kakvo je i naše okruženje. Naša stvarnost nezadovoljstva je za amerikance SF, kao što i njihov američki san za nas iz druge perspektive, također graniči sa naučnom fantastikom. Nevjerovatne su različitosti pogleda na okruženja u kojima živimo koja se mjenjaju u svakoj sekundi nevjerovatnom brzinom. Gas maska sa zvjezdom sa BiH zastave, glavne junakinje ovog stripa, simbolizira bosansku borbu protiv fašizma univerzalnium simbolom.
Berin Tuzlić je multimedijalni umjetnik iz Bosne i Hercegovine. Osim što crta stripove za koje je nagrađen širom svijeta, stvara animirane filmove, snima reklame, a ima i glazbenu karijeru. S glazbenim projektom dRumelody, s kojim je objavio dva albuma, surađuje s brojnim glazbenicima.

Doktorirao je u Tel Avivu na tezi „Zašto je animacija crtež?“, član je i međunarodnog žirija The International Animated Film Society (ASIFA), predsjednik ASIFA BiH i voditelj škole animacije Pixel.

Više informacija za zadnji dan festivala klikom na link > BILTEN