Skroz Sarajevo – Muzičko-dokumentarni film o sarajevskom r’n’r bendu Skroz. Film govori o frontmenu benda Adnanu Šaranu i ostalim članovima, njihovim počecima, ratnim iskustvima, poslijeratnim turnejama, uspjesima i neuspjesima. Na početku filma se govori o nastanku benda Skroz i onome što je značajno odredilo njihov rad – prijateljstva iz mladosti, rat i Sarajevo kao grad koji je presudno važan za nastajanje i benda i pjesama frontmena i tekstopisca, Adnana Šarana.

Film otvoreno govori o životnim i porodičnim problemima i iskustvima aktera, o razuzdanom životu i narkoticima kao dijelu subkulture, te ovisnosti kao važnom psihološkom, društvenom i porodičnom problemu modernog društva.

Projekcija filma je 22.08. na Open Airu Sokolac u 20:00h i 23.08. u Kulturnom centru Bihać u 17:30h.

Svjetla Sarajeva – Pedesetogodišnji jubilej legendarne dvorane Skenderija, nadaleko čuvenog hrama muzike i sporta. Pola vijeka historije ove sarajevske dvorane ispričano iz ugla Seje Sexona, lidera i frontmena grupe Zabranjeno Pušenje. Intimna priča koja kreće od djetinjstva, mladalačkih snova, neuspjelih pokušaja i prvih uspjeha, pa sve do poslijeratnog comeback-a i vrhunca karijere okrunjene na koncertu zajedničkog jubileja i benda i dvorane u čijim su podrumima započeli svoj put.

Film nas vodi kroz jedinstvena živopisna sarajevska naselja i mahale, te kroz mitove i legende vezane uz samu dvoranu nastalu još u socijalističkom periodu. Ovu vremensku kapsulu jednog sjajnog i neponovljivog isječka iz duge i zanimljive historije Zabranjeno Pušenje poklanja svojoj publici i svim onim ljudima čije je životne priče bend pretočilo u vanvremenske pjesme i koji su sve ove godine bendu bili vjerna podrška i jedini oslonac.

Projekacija filma je 22.08. na Open Airu Sokolac u 21:00h.