Ove godine, Avantura Film Festival Avant&Una pored slavnih osoba iz svijeta filma, nudi priliku mladim osobama da se upoznaju sa ovom vrstom umjentosti. Osim mladih volontera i organizatora, Avant&Una je otvorila put mladima da budu dio ove prelijepe filmske priče i daju svoj sud filmovima iz kategorije kratki, turistički i selfmade film. Troje mladih i perspektivnih ljudi bit će članovi omladinskog žirija Avantura Film Festivala i time se obogati za novo iskustvo, ali i ostaviti svoj pečat na festivalu.

Hasan Sušić rođen u Tuzli 1994. godine. Osnovnu i srednju školu završava u Tuzli, a studij Socijologije UNSA napušta na II godini kada upisuje ADU. ADU u Tuzli završava 2020. godine. Snimio nekoliko kratkih igranih i dokumentarnih filmova, radio drama, sedamnaest pozorišnih premijera. U profesionallnom pozorišnom angažmanu pojavljuje se sa predstavom „Derviš i smrt“, autorski projekat Muharema Osmića 2014. godine. Od tada aktivno se bavi profesionalnim glumačkim angažmanom u BiH, Hrvatskoj, Srbiji i Sloveniji. U periodu od 2018. do 2019. godine posudio je glas likovima iz tri animirana filma, snimivši preko 200 epizoda za NET-HR produkciju Zagreb. U Republici Srbiji, kod profesora Zijaha Sokolovića 2018. godine. završava projekat na temu „Prostor, vrijeme i radnja“. Trenutno igra u pozorišnim predstavama NP Tuzla, UDU Kaleidoskop, BKC Tuzla, Teatar Kabare Tuzla. Živi i radi na relaciji Tuzla, Sarajevo, Zagreb.


Chiara Šurlan rođena 16.03.1997. u Zenici. Završila Drugu gimnaziju, a potom i Prirodno- matematički fakultet u Sarajevu. Sklonost ka umjetnosti pokazuje još u djetinjstvu, te upisuje baletsku školu. Želja za istom pobjeđuje i zbog čega se nakon završenog fakulteta upisala na Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli. Član je projekta SPIN u školi multimedije, koji bi u narednom periodu trebali realizirati snimanje kratkog dokumentarnog filma na temu migracija koje su zahvatile iz niza uzroka i naše područje. Dugo godina je volontirala na Sarajevo Film Festivalu, Veliki je obožavatelj kako filma i filmske industrije tako i festivala i svega popratnoga vezano uz to.

Medina Spahić rođena je 07. augusta 1997. godine u Gornjem Vakufu. Osnovnu i srednju školu pohađala je u Bugojnu. Od djetinjstva je pokazivala ljubav prema pozorištu, te se sa 10 godina učlanila u bugojansko pozorište Teatar FEDRA, čiji je član i danas. Za 12 godina članstva odigrala je preko 15 predstava. Na festivalima “FEDRA” , “Susret pozorista/kazališta lutaka BiH” i “Lutkarsko bijenale”nekoliko godina je radila kao član redakcije biltena i organizator. Diplomirala je 2019. godine na Fakultetu političkih nauka, Odsjek za komunikologiju, nakon čega je upisala drugi ciklus studija. Pisala je tekstove za DEPO i BIRN portal, a trenutno radi u galeriji konceptualne umjetnosti “Charlama”.