Bihać Avantura Film Festival sa ponosom objavljuje da su otvorene prijave za prvo izdanje ovoga festivala.

Ovaj međunarodni žanrovski filmski festival posvećen je avanturi i puotovanju, kao vrlo čestoj temi na filmu. Zato tražimo i želimo da prikažemo najširoj publici najkvalitetnije filmove ovoga žanra i na ovu temu.

Prvo izdanje festivala održava se u periodu 01-03.08. godine u Bihaću na dvije lokacije zatvorenog tipa i ljetnom open air kinu.

Programske kategorije festivala su:

– dugometražni igrani film

Sve vrste dugometražni igranih filmova (avanturistički, pustolovni, road movie, art filmovi sa temom putovanja i svi drugi filmovi koji se uklapaju u programski profil festivala.  Pravo prijave imaju svi filmovi koju su svoju premijeru imali poslije 01.08.2017. godine.

– kratki igrani film

Sve vrste kratkih igranih filmova (avanturistički, pustolovni, road movie, art filmovi sa temom putovanja i svi drugi filmovi koji se uklapaju u programski profil festivala.  Pravo prijave imaju svi filmovi koju su svoju premijeru imali poslije 01.08.2017. godine.

– dječji igrani film

Sve vrste dugoemtražnih i kratkih dječijih igranih filmova (avanturistički, pustolovni, road movie, art filmovi sa temom putovanja i svi drugi filmovi koji se uklapaju u programski profil festivala.  Pravo prijave imaju svi filmovi koju su svoju premijeru imali poslije 01.08.2017. godine.

– dokumentarni film

Putopisni i drugi dokumentarci koji za temu temu putovanja  ili avanture  i koji se uklapaju u programski profil festivala.  Pravo prikazivanja u ovoj selekciji imaju i TV dokumentarci ili pojedinačne epizode iz TV serijala. Pravo prijave imaju svi filmovi koju su svoju premijeru imali poslije 01.08.2017. godine.

– turistički film

Sve vrste turističkih filmova koji su svoju premijeru imali poslije 01.08.2017. godine.

– self-made film

Sve vrste filmova, tv priča i reportaža, web filmova i vlogova nastalih u samostalnoj, individualnoj produkciji objavljenih nakon  na bilo kojem mediju nakon 01.08. 2017. godine.

Krajnji rok za prijavu filmova u svim kategorijama je 10.07. 2019. godine.